Här kan du jämföra och hitta bäst företagslån med betalningsanmärkning. Med långivarna nedan är det inga problem att ta ett lån till företaget trots en betalningsanmärkning om ditt företag har en god ekonomi.
Att som företag låna pengar med en eller flera anmärkningar kan vara tufft. Därför har vi på Lånium samlat de bästa långivarna som beviljar lån till företag med betalningsanmärkningar. Med hjälp av listan ovan kan man snabbt och enkelt jämföra de olika långivarnas räntor, lånebelopp och fördelar.
Hitta ett lån som passar ditt företag, snabbt och enkelt
Ansök om lån till företaget trots betalningsanmärkningar
Flera långivare ställer låga grundkrav vid låneansökan
Alla långivare står under Finansinspektionens tillsyn
Vad gäller när man ansöker om företagslån med betalningsanmärkning?
När man som företag väljer att ansöka om ett företagslån och det finns en eller flera betalningsanmärkningar på företaget eller ägaren sedan tidigare görs det en individuell bedömning. Detta för att betalningsanmärkningar kan innebära en större risk för låntagaren vill de vara säkra på att företaget som ansöker om lån faktiskt kan sköta återbetalningen.
Anses man ha en god ekonomi och en stabil omsättning blir de flesta företag beviljade ett lån trots en eller flera betalningsanmärkningar.
Vad är en betalningsanmärkning?
En betalningsanmärkning (även kallat anmärkning), är en notering som visar på att en person eller företag misslyckats med att återbetala exempelvis en faktura i tid. En borgenär har då lämnat in en ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogden för att driva in skulden, alltså en betalningsanmärkning.
Att som företag eller privatperson ha en anmärkning kan göra det svårt att bli beviljad lån. Man kan anses opålitlig och inte ha förmågan att hantera åtaganden likt abonnemang, lån eller liknande.
Då det är Kronofogden som ansvarar för registret över privatpersoner och företag som innehar en eller flera anmärkningar så är dessa offentliga. Långivare och banker kommer alltså se om du har en betalningsanmärkning vilket även framkommer i den kreditprövning som görs i samband med att du ansöker om företagslån med betalningsanmärkning.
Olika typer av betalningsanmärkningar för företag
När det kommer till företag så finns det huvudsakligen två olika typer av betalningsanmärkningar beroende på om det är ett allmänt mål eller ett enskilt mål.
Enskilda mål
Privata sektorn där betalningskrav ställs då man exempelvis inte betalat hyra, leverantörsskulder eller ränta i tid.
Allmänna mål
Den offentliga sektorn som rör myndigheter, stat, landsting och kommuner. Betalningskraven kan bland annat innefatta skatter, moms, arbetsgivaravgift eller parkeringsböter.
Bolagsformen spelar roll
Beroende på den bolagsform som företaget har varierar de regler som gäller när företaget ansöker om lån med betalningsanmärkning.
Aktiebolag
Har ägaren en eller flera betalningsanmärkningar påverkar detta inte företagets chanser till att få sitt företagslån beviljat. Aktiebolag ansvarar alltid själva för de skulder de har eller eventuellt får.
Enskild firma
För enskilda firmor är det näringsidkarens eller bolagsmännens betalningsanmärkningar som långivaren kommer att titta på. Man gör inte någon skillnad på den privata och verksamhetens ekonomi i den enskilda firman då båda är skriva på ägarens personnummer.
Vet man med sig att man har en betalningsanmärkning och företaget är en enskild firma gäller det att man som ägare har god återbetalningsmöjlighet och en stabil ekonomi.
Handelsbolag
För ett handelsbolag så är det alltid bolagsmännen som är personligt ansvariga för bolagets ekonomi. Det är alltså dessa som kommer granskas och finns det eventuella betalningsanmärkningar på bolagsmännen gäller det att dessa visar på god ekonomi och återbetalningsförmåga.
Företagslån utan UC trots betalningsanmärkningar
Har man en eller flera anmärkningar kan man ändå hitta lån till företaget utan UC. Bara för att man har en anmärkning så kommer inte långivare som använder sig av Bisnode eller Creditsafe att automatiskt neka din ansökan. Vi anger alltid i våra lånelistor om långivaren använder sig av UC eller ej för att hämta upplysning.