Spärra smslån – Hur man spärrar sig från fler smslån

av Spärra smslån
Uppdaterad: 2020-10-15 10:45
För vissa är det lätt hänt att man hamnar i en ond cirkel där man fortsätter att ta smslån även när det inte behövs. Det är ett enkelt och snabbt sätt att låna pengar på och tack vare att denna lånetyp är så lättillgänglig kan det leda till att man lånar till onödig konsumtion, lyx eller spontana inköp. Har man satt sig i en situation där man inte kan hindra sig själv från att fortsätta ta mikrolån kommer vi här nedan gå igenom exakt hur du spärrar dig från att ta ytterligare smslån.

Hur man spärrar sig från smslån

Att spärra sig från möjligheten att ta fler sms- och snabblån i framtiden är ett bra sätt att undvika den onda cirkeln av kontinuerligt lånande som vi nämnde. Vet man med sig att man har svårt att hålla i pengar och ser på lån som ett sätt att finansiera vardagen bör man inte ta ett lån. Innan man lånar ska man alltid planera och tänka igenom sin ekonomiska situation.

För att spärra sig behöver man helt enkelt kontakta den långivare man brukar ta sitt smslån eller snabblån hos. Man kontaktar då långivarens kundsupport, vanligtvis via e-post eller telefon och meddelar dem att man vill spärra sig från att ta ytterligare lån. Det man spärrar är då sitt personnummer. Så om man försöker ta ett nytt smslån kommer långivaren se i sitt system att man låst sitt personnummer. Tyvärr finns det idag inte något centralt system som gör att man kan spärra sig från alla långivare samtidigt. Man måste alltså kontakta varje långivare enskilt om man vill spärra sig från mer än en långivare.

Lista över långivare för snabb spärrning

Nedan ser du en lista över våra sms- och privatlångivare så att du snabbt och enkelt kan spärra dig från en eller flera långivare. Bocka i de långivare som du vill blockera möjligheten hos att ta nya lån och klicka på “skicka email”. Ditt mail program kommer då att öppnas upp med ett ifyllt adressfält med de långivare du valt samt en färdig mall i mailet där du endast behöver fylla i ditt personnummer.

Skulle någon av våra långivare för smslån eller privatlån saknas är det på grund av att dessa använder sig av sina egna kontaktformulär på sina hemsidor. Dessa kontaktformulär finns i regel på sidan för kontakt eller kundservice.

Skicka email

Om du inte skickas till din emailklient genom knappen ovan kan du använda mallen nedan.

Till:

Ämne:

Innehåll:


Ta bort spärren

Om man känner att man fått koll på sin ekonomi och begäret att konstant ta nya lån har försvunnit kan man ta bort spärren igen. Detta kräver dock i regel omfattande pappersarbete och är en långdragen process. Vet man att man kommer bli tvungen att låna inom en snar framtid bör man ta bort spärren i god tid.

Slutord

Vi hoppas att denna guide har gett förståelse i hur man spärrar sig från att ta fler smslån och varför det kan vara en god idé att göra. Vill man läsa fler guider kan man besöka vår guide sektion där man hittar guider som berör allt vad ekonomi och lån innebär.

Simon är sedan våren 2018 innehållsansvarig på Lånium med ett brinnande intresse för ekonomi och lånemarknaden. Med sin stora kunskap hjälper han våra användare att låna pengar tryggt och smart. Simon har en kandidatexamen som webbredaktör.

Diskussion

 1. Lelle 2020-07-22 15:16

  Blir man spärrad från alla på listan med sms-lån genom att skicka ett Mail. Får man bekräftelse från alla? Hur säkert är detta?

 2. Robert 2020-09-08 19:43

  Oj det blev inte mycket till diskussion.
  Hur vore det om Lånium gick in med ett svar.

  • Simon Klaesson Expert 2020-09-09 04:47

   Hej Robert

   Vi får be om ursäkt att vi inte har återkommit tidigare gällande detta. Ett mail räcker för att spärra sig hos alla ovanstående långivare genom att klicka på “Skicka email”. Ditt mailprogram kommer då att öppnas där alla långivares adresser är ifyllt per automatik i adressfältet.

 3. Goldie 2020-10-26 14:49

  Skicka mail knappen funkar inte.

  • Simon Klaesson Expert 2020-10-28 06:37

   Hej,

   Tack för att du uppmärksammade detta. Vi skall givetvis se till att lösa detta så snart som möjligt så att det återigen går att använda sig av “skicka mail” knappen för att spärra sig från smslån.

 4. Louise Widell 2020-11-05 15:05

  Hej! Sidan fungerar fortfarande inte! Det går ej att skicka!

 5. Johan 2020-11-07 00:37

  Hej.
  Prövade att spärra mig genom att klicka på länken, men det fungerade inte. Är det något fel på någon mailadress som finns inkluderat?

  Hoppas ni kan åtgärda detta då jag tycker det är fantastiskt om det fungerade att spärra sig.

  Mvh Johan

 6. Dennis 2020-12-29 00:46

  Helt värdelöst, Det här fungerar inte alls.

 7. Niklas 2021-01-31 14:23

  Att ni inte fattar!
  De är ute efter ert personnummer. Detta är bara skitsnack.
  Min fru har spelberoende och lånar hundar tusentals kr varje år för att spela. Jag har kontaktat samtliga lånkuksugare o alla svarar på samma sätt: vi kan inget göra! De ser tom att hon har anmärkningar men beviljar lån i alla fall. Jag misstänker att de ser att hon står på halva fastigheten och beviljar.. är inte säker!
  Men lita INTE på dessa kuksugare. De flesta styrs av maffia-liknande organisationer utomlands.

 8. Niklas 2021-01-31 14:48

  Det är ju bara att göra en sökning på bolaget bakom detta så ser ni vilka skojare dessa idioter är. Antagligen så kommer ni ändå inte se mitt inlägg för det kommer han att ta bort 🙂

Kommentera

Till toppen av sidan